İşrak Gazetesi

Türkçe ve Arapça olarak yayın yapan İşrak Gazetesi 1. yıl lansman toplantısı Gaziantep’te yapıldı.

Türkçe ve Arapça yayın yapan İşrak Gazetesi ilk yılını doldurdu. Gazetenin 1. yıl nedeniyle düzenlenen lansman toplantısı, Divan Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, İşrak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Suphi Dusouki, Ortadoğu Medya İletişim Merkezi Genel Koordinatörü Mehmet Fatih Eminoğlu, yazarlar, çalışanlar ve davetliler katıldı.

En büyük zulüm insanın yaşam tarzını, kültürünü yok saymaktır

Toplantıda konuşan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, İşrak gazetesinin bir yılı aşkındır Türkiye'nin, Suriye'nin ve bu coğrafyanın zenginliğini bünyesinde buluşturduğunu ifade ederek; “Bu gazeteyi çıkarırken 5 emniyeti merkeze koyarak yola çıkarttık. Bu coğrafyada dün birlikte yaşadığımız akıl, nesil, can, mal ve din emniyetini emniyetimiz bilip korumayı ahdederek, bu coğrafyanın Türkleri, Kürtleri, Arapları, Marunîleri, Dürzîleri, Sünni ve Alevilerin yazdığı tam bir Anadolu buluşması olan bir medyayı halkımızla buluşturduk. Farklılıkların aynı dinin mezhepleri içinde bile savaş nedeni sayıldığı, özgürlüğün havariliğini yapanların her türlü farklılığı ötekileştirdiği bir dünyada ensar şehri Gaziantep tüm farklılıkları zenginlik bilerek himaye etti. Türkiye toplum kesiminin arasına döşenen mayınlar temizlendikçe büyüyor ve insanlar arasındaki 100 yıllık kavgalar bitiyor ve yeniden tüm insanlığın özgürlük, adalet ve merhamet bulmak için başvurduğu ocağa dönüşüyor. İnşallah hiçbir inanç mensubu, hiçbir mezhep mensubu ötekileştirilmeden bu topraklarda merhamet ve adalet içinde yaşayacağı günler için yollara düştük. En büyük zulüm insanın bedenine yapılan zulüm değildir. Onun yaşam tarzını, onun kültürünü yok saymak ve ötekileştirmektir. Dünyanın 100 yıldır her türlü yer altı, yerüstü zenginliklerini sömürenler sınırlarını korurken Anadolu insanı insanlığı korumak için yüreği her daim çarpmaktadır. İşrak Gazetesinin çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise, “memleketinizden koparken büyük bir travma yaşadınız. Sizi misafir ettik burada. Ve misafirlik bitti, siz de artık ev sahibisiniz. Batı dünyası bizim üretken genç nüfusumuzdan çok korkuyor. Sizlerin ve bizlerin tarihten gelen kardeşliğini bozmak için çok mücadele ettiler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar su akar yatağını bulur. Bizim bu birlikteliğimizden çok korkuyorlar” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, medeniyetimizin merhametten, şefkatten beslendiğini belirterek; "İyi insanların şehri, misafirperver insanların şehri Gazi şehir bir ve beraber olmanın mutluluğu ile yoluna devam ediyor. Şeyh Edebali’nin dediği gibi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü ile sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıktık yola. Göçü bir eziyet değil, üzerimize bir yük değil tam tersine bunu bir rahmet ve berekete dönüştürebileceğimizi bütün dünyaya ispatlayacağız. Bundan 15 yıl önce bu diller Türkiye de serbest değildi biz bu yasakları kırdık. Çünkü farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz" dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından gazete yazarları kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Programda Ortadoğu Medya Merkezi tarafından yapılan ve TRT Avaz’da yayınlanan “Muhacirler Belgeseli”nden bir bölüm de gösterildi.

Program sonunda İşrak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Suphi Dusouki, İşrak Gazetesinin almanağını Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir’e hediye etti.

HABER LİNKİ: http://www.iha.com.tr/gaziantep-haberleri/turkce-arapca-ve-kurtce-yayin-yapan-israk-gazetesi-1-yil-donumunu-kutluyor-gaziantep-1638565/